2014_KAMK_023_web92.jpg

Etusivu>Opiskelu>Opiskelu

Opiskelu Kajaanissa

Jos mietit minne suunnata opiskelemaan, Kajaani on erinomainen valinta. Toisen asteen koulutusta Kajaanissa tarjoaa Kajaanin lukio sekä Kainuun ammattiopisto. Korkea-asteen tutkintoon johtavaa koulutusta Kajaanissa tarjoaa Kajaanin ammattikorkeakoulu. Lisä- ja täydennyskoulutusta Kajaanissa tarjoavat sekä ammattiopisto että Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikkö AIKOPA.

Pienessä kaupungissa elämä on helppoa. Kaikki tarvittava löytyy läheltä eikä rahaa tarvitse kuluttaa julkiseen liikenteeseen - kävelemällä ja pyörällä päsee.

 

Opiskelu ammattikorkeakoulussa 

Kajaanin ammattikorkeakoulussa (KAMK) suoritat opintosi noin 2000 opiskelijan kanssa Vimpelinlaakson kampusalueella, kävelymatkan päässä keskustan palveluista. Ammattikorkeakoulun yhtenäinen kampusalue on ainoa laatuaan koko maassa. Tarjolla on laaja valikoima koulutuksia, joista jokaiselle löytyy kiinnostava koulutus. Opiskelijapalautteen perusteella KAMK:n kampuksella on lämminhenkinen ilmapiiri ja erinomaiset puitteet opiskelulle. Tiiviillä kampuksella on helppo tehdä yhteistyötä eri alojen välillä, ja jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien opiskelijat tekevätkin yhteisiä projekteja.

Opiskelu Kajaanin ammattikorkeakoulussa on käytännönläheistä. Kaikkien alojen opintoihin kuuluu projektiopintoja, joissa opiskelijat suunnittelevat, kehittävät ja toteuttavat monenlaisia projekteja / tapahtumia ym. yritysten toimeksiantojen perusteella. Kun on ensin teoriassa opittu miten joku asia tehdään, sen jälkeen sitä on hyvä testata käytännössä projektiopintojen kautta. 

Useat erilaisille asiakasryhmille suunnatut tapahtumat Kajaanissa ja Kainuussa ovat opiskelijoidemme suunnittelemia ja toteuttamia. Yhtenä esimerkkinä on Suomen suurimman seikkailutapahtuman Lost in Kajaanin järjestäminen, jossa sekä liikunnan että matkailun opiskelijoillamme on iso rooli. Myös Kainuulainen joulutori, Korpikansa seikkailee sekä monet muut isommat ja pienemmät tapahtumat ovat opiskelijoidemme ideoimia ja toteuttamia.   

 

Kuvia kampukselta
KAMK:ssa voit opiskella...
KAMK somessa
FB-f-Logo__blue_50.png  KAMK Instagramissa  KAMK Pinterest    kuvake_YouTube-logo-full_color.jpg
Kajaani

"Kajaani on tunnelmaltaan pikkukaupunki, jonka keskustassa on miltei kaikki saavutettavissa kohtuullisen kävelymatkan vaivalla".