2014_KAMK_011_web92b.jpg

Etusivu>Tapahtumat>KAMK:ssa tapahtuu

Opiskelijat ja henkilöstö ottivat mittaa toisistaan jääkiekossa

Kajaanin ammattikorkeakoululla jo perinteeksi muodostunut jääkiekko-ottelu opiskelijat vs. henkilöstö pelattiin jälleen helmikuun lopulla Kajaanin jäähallissa. Ennakkoasetelmat tähän titaanien taistoon olivat herkullisen jännittävät. Pelit ovat vuosien saatossa olleet aina tiukkoja ja voitot ovat menneet vuorotellen molemmille joukkueille. Opiskelijoiden joukkueen kapteeni Aleksi Kokkonen ei tästä kuitenkaan paineita joukkueelleen ottanut: ”Hyvällä fiiliksellä lähdetään. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja katsotaan mitä siitä tulee...”

Yleisöä oli paikalle eksynyt tänä vuonna pienehkö, mutta sitäkin äänekkäämpi joukko. Noin 30-40 hengen kisakatsomossa tunnelma oli korkealla; oli hymyä, oli iloa ja oli naurua. Nähtiinpä pari upeaa tanssiesitystäkin ja katsomoa kiertäviä aaltoja. Molempien joukkueiden hienot maalit, loppuun asti viedyt hyökkäyskuviot ja komeat torjunnat palkittiin raikuvin aplodein.

”Vanhat lämpiää pikkuhiljaa kohti loppua”, totesi opettajien joukkueen valmentaja kuraattori Pasi Puskala. Äärimmäisen tasaisen ja taidokkaan, nopeatempoisen ja huikean kiekko-ottelun voittivatkin lopulta opettajat maalein 12 - 10. Opiskelijat hakivat tasoitusta loppuun saakka ja viime minuuteilla koko pelin ajan loistavasti torjunut maalivahti Antti Tuoriniemi vedettiin pois, opiskelijoiden yrittäessä vielä kuudella kenttäpelaajalla ratkaisua.

Tänä vuonna opiskelijoiden joukkueessa oli mukana myös kansainvälisiä vahvistuksia, jotka hekään otteistaan päätellen eivät olleet täysin vieraita lajille. Jääkiekkomaana tunnetusta Tsekistä kotoisin oleva vaihto-opiskelija Tomas Bohuslav kommentoi peliä: ”It was awesome! I really enjoyed it. I thought I would be able to score one goal at least. But never mind, I had fun and that´s what it all was supposed to be about.”

Peli oli kaiken kaikkiaan erittäin kaunista ja viihdyttävää katsottavaa, tunnelmaa riitti niin jäällä kuin katsomossakin. Kentällä oli hyvää vääntöä, mutta peli pidettiin siistinä ja vastustajaa kunnioitettiin. Arjen roolit kuitenkin unohdettiin heti alkuvihellyksen jälkeen. ”Kaikki ovat tasa-arvoisia ja viimeistään kun viimeiset kymmenen minuuttia ovat jäljellä niin kaikki vieraskoreus häviää” totesi myös opettajien joukkueen kapteeni, rehtori Turo Kilpeläinen, joka myös näytti hyvää esimerkkiä ja jäi välillä kasan alimmaiseksikin painiessaan kentällä. Mutta vaikka tosissaan pelattiinkin, niin tärkeintä tässä tapahtumassa ei kuitenkaan ollut voitto, vaan yhdessä tekeminen Turon sanoin ”pikkunen pilike silimäkulumassa”.

Pelin järjestelyistä vastasivat 1. vuosikurssin liikunnanohjaajaopiskelijat.

Pasi Antikainen, ilikunnanohjaajaopiskelija                                                                                                                                                                

Kuvia
IMG_0977.JPG
IMG_1087.JPG  IMG_1211.JPG
 IMG_1263.JPG